Ontwikkelingen op en rondom Beekzicht
dynamisch en divers
STUUR MJ BEEKZICHT NIEUWS WORD VRIJWILLIGER

Onze vrijwilligers voor de camera 

De vrijwilligers van de Natuurwerkgroep Voorst en van de Werkgroep Beekzicht speelden half februari mee in een promotiefilm over vrijwilligerswerk ter verbetering van de biotoop in Nederland. Twee dagdelen spanden de groepen zich om alle mooie facetten van het vrijwilligerswerk op landgoed Beekzicht te laten zien. De opnamen werden gemaakt in opdracht van de Jagersvereniging voor het nieuwe project 'Biotoopprojecten op de kaart'. Hiervoor is naast de promotiefilm ook een website gelanceerd: www.biotoopprojecten.nl. Via de foto boven dit bericht en ik het kader onder dit bericht kunt de film bekijken op YouTube. Meer info: zie de site van de Jagersvereniging

Lees minder

En dan waren er nog de wilgen

Bij het maken van een filmpje beef het natuurlijk niet. Ook het wilgenknotten stond tijdens de vorstperiode op het program. Donderdag 1 maart waren de laatste wilgen aan de beurt voor dit seizoen. Dankzij het goede weer, een prima werksfeer, een uitbreiding in vrijwilligers mankracht en in gereedschap is er een hoop werk verzet. Het tak- en tophout wordt door Ebola verwerkt tot biomassa en afgevoerd. 

Lees minder

'Topstuk' op de Arnhemse houtveiling

Op de Arnhemse Rondhoutveiling had Beekzicht een paar kavels hout in de verkoop: in totaal zo'n 40 m3. Het hout was afkomstig van de herstelwerkzaamheden uit het park.

Naast een mooie Acacia stam die verkocht werd voor € 120,- per m3 werd ook inlandse eik verkocht. Dit topstuk van Beekzicht was een zware en dikke inlandse eik uit het park die voor € 400,- per M3 verkocht werd. 

Lees minder

Promotiefilm 'biotoopprojecten op de kaart', opgenomen op landgoed Beekzicht

Herstel Park Beekzicht | voortgang

Het park van Beekzicht heeft inmiddels al een aardige metamorfose ondergaan. Eind december en begin januari zijn er weer een paar maatregelen uitgevoerd.

In de opengekapte ruimtes zijn bomen geplant en er zijn door een bollenkweker van Park & Stinsen Bollen een kleine 350.000 bollen geplant. De soorten zijn gemengd en zullen van maart tot juni een grote variëteit aan flora laten zien. Hoewel de bollen machinaal en in rijen geplant zijn zal het rijpatroon met enige jaren verdwijnen door het  “verwilderende” karakter va de bollen. Zodra het wat droger wordt en de vorst uit de grond is, zullen de wandelpaden in het park worden aangelegd en zal nog een deel van de aanplant uitgevoerd worden. 

Lees minder

Boswerkzaamheden

De werkzaamheden voor de houtoogst 2017/2018 vorderen ook gestaag. Naast het gebleste hout heeft de aannemer ook het merendeel van het stormhout geveld. Dit jaar hebben ook de leerlingen van de bosbouwschool uit Schaarsbergen praktijkles gekregen in de bossen van Beekzicht.

Lees minder

Stormschade op Beekzicht

Het is al weer even geleden, maar de storm van 18 januari heeft ook over Beekzicht geraasd. De schade was gelukkig overzichtelijk. De wind velde de meeste bomen langs de Rijksstraatweg. De Brandweer en de aannemer zorgde voor een spoedige ruiming. Het verkeer lag zelfs enige tijd stil omdat een grote boom dwars over de weg viel. Gelukkig zonder persoonlijke of materiele schade. In het bos viel de schade erg mee. Langs wegen en paden waren wel veel bomen omgewaaid. Ook die schade is inmiddels opgeruimd.

In het park tussen Java en Klein Beekzicht is de schade het grootst. Dit park ligt open op het zuidwesten en daarmee kreeg het de volle lading. Een flink aantal gevelde, zware bomen zorgen daar voor een heuse ravage. Ook dit is inmiddels opgeruimd door de aannemer. Alle wegen en paden zijn weer toegankelijk. 

Lees minder
Instandhouden van bijzonder erfgoed
NIEUWSARCHIEF AUGUSTUS 2017 NIEUWSARCHIEF JUNI 2017