Ontwikkelingen op en rondom Beekzicht
dynamisch en divers
STUUR MJ BEEKZICHT NIEUWS WORD VRIJWILLIGER

Nieuws augustus 2017Herstel park Beekzicht van start 

Met de aanleg van de Rondweg wordt ook het park van Beekzicht aangepast aan de omgeving. Het oorspronkelijke park krijgt een opknapbeurt waarbij met in acht name van de historie en het oorspronkelijke ontwerp van het park de verbinding tussen de west en oostzijde van het landgoed ten opzichte van de nieuwe rondweg beter zichtbaar gemaakt wordt. 

De werkzaamheden worden in verschillende fases uitgevoerd begin augustus is een begin gemaakt het met verwijderen van de opslag van Esdoorn uit het park. 

Meer lezen
Lees meer

Let op: werkzaamheden in het bos

In augustus is het bleswerk voor het oogstseizoen 2017/2018 voltooid. vanaf eind november zal er in het bos gewerkt gaan worden. Deze zogeheten dunningswerkzaamheden worden uitgevoerd op het Appenseveld en ten oosten van de Bekenstraat.

Naar Contact
Lees meer

Koningskwartel op het landgoed

In juli heeft een Sovon-waarnemer op de Voorsterklei een kwartelkoning waargenomen. Dit is een waarneming om trots op te zijn. Waarschijnlijk door de droogte dit jaar is dit één van de heel weinige waarnemingen in het rivierengebied In Gelderland en Overijssel!

Stel uw vraag
Lees meer

Onze vrijwilligers 

De werkgroep de Spaanse Ruiter heeft een nieuwe naam: “Natuurwerkgroep Voorst”. Met het bestuur van de Natuurwerkgroep zijn afspraken gemaakt over het uitbreiden en voortzetten van de werkzaamheden op landgoed Beekzicht. 

Op dit moment zijn er dus twee groepen vrijwilligers actief op Beekzicht: de werkgroep Beekzicht die op de donderdagochtend werkt met handgereedschappen en de Natuurwerkgroep Voorst die op zaterdag (voornamelijk met motorgereedschappen) werkt. Beide werkgroepen hebben hun eigen werkveld en specialiteit en beiden zijn bijzonder waardevol voor het uitvoeren van werkzaamheden op Beekzicht. 

Lees meer Lees minder

Wandelroute Appense Schouwpad

Beleef het mooie landschap rondom het buurtschap Appen. Wandelend over een Middeleeuwse dijk langs de Voorsterbeek maakt u kennis met het prachtige buitengebied van de gemeente Voorst. U ontdekt de sporen van een lange strijd tegen het water. De Appense Dijk maakt deel uit van de Veluwse Bandijk, gelegen tussen Wapenveld en Klarenbeek.

Lees meer Lees minder

Word vrijwilliger van Beekzicht

Heeft u zo nu en dan op een donderdagochtend wat tijd over? Kom dan eens meehelpen met het onderhoud van de natuur op het landgoed. Iedereen kan vrijwilliger worden: jong en oud, man en vrouw, werkend en niet werkend. Ervaring is mooi maar geen vereiste:  vrijwilligers worden tijdens het werk professioneel begeleid.

Aangrenzend aan de bossen van Beekzicht ligt zo'n 43 hectare bos van Natuurmonumenten. Deze bossen versterken het bosbeheer op Beekzicht.

Beide gronden zijn nu uitgeruild. Zowel Natuurmonumenten als Beekzicht zijn zeer tevreden over het resultaat. 

Lees meer Lees minder
Instandhouden van bijzonder erfgoed
Naar Nieuwsarchief