200 jaar cultureel en natuurlijk erfgoed
WORD VRIJWILLIGER

Viering 200 jaar Beekzicht | update ivm Corona

Landgoed Beekzicht vierde in 2020 haar 200-jarig bestaan. In verband met het Corona-virus wordt het feestweekend verplaatst naar een later moment. Vanaf juli 2020 is een buitenexpositie ingericht in Park Beekzicht over het verleden en heden van ons Landgoed. Ook is er een fietstocht te maken die de mooie plekjes van ons landgoed laat zien. Beide activiteiten op eigen gelegenheid te doen en denk daarbij natuurlijk aan de Corona-maatregelen. Via deze site, Facebook en onze nieuwsbrief informeren we u over een nieuwe datum voor het feestweekend.

Jubileumfilm 200-jarig bestaan
'Landgoed Beekzicht in Vogelvlucht'

200 jaar | Vier het mee op 6 en 7 juni | UITGESTELD

Landgoed Beekzicht heeft een bijzondere plek in het hart van velen. Van omwonenden, bewoners, vrijwilligers en partners tot de vele toeristen die het landgoed jaarlijks bezoeken. Iedereen die zich verbonden voelt met dit bijzondere stuk erfgoed is van harte welkom om het 200 jarig jubileum met ons te vieren. Op 6 en 7 juni organiseert het landgoed een Feestweekend met allerlei activiteiten op en over het landgoed. We laten u zien waar we mee bezig zijn en welke functies het landgoed vervult in de samenleving: van landbouw, wonen en werken, tot toerisme, cultuurhistorie, bos, natuur, landschap en water. Beekzicht bruist van de activiteiten en ontwikkelingen, die samenkomen in een gevarieerd, feestelijk programma.

Oprichter

Rond 1820 koopt mr. Hendrik Jan Thooft (1787-1866) landbouwgronden en de havezathe De Adelaar aan en legt hiermee de basis voor landgoed Beekzicht. Anno 2020 is Beekzicht een gevarieerd agrarisch – natuur landgoed en strekt zich met haar 500 hectare uit van het Appense Veld tot aan de IJssel.

Over de historische ontwikkeling van landgoed Beekzicht verschijnt binnenkort een boekje. Dit boekje is ook te koop tijdens het Feestweekend op Beekzicht. 

Feestweekend zaterdag 6 en zondag 7 juni | UITGESTELD

Op zaterdagmiddag 6 juni starten de feestelijkheden op Beekzicht vanaf 12.45 uur met een Info & Doemarkt ‘Beleef Beekzicht’. Om 13.15 vindt de opening plaats met de primeur van de film ‘Beekzicht in Vogelvlucht’ onder begeleiding van de Voorster Fanfare en bijzondere gasten uit heden en verleden! Vanaf 14.30 kunt u deelnemen aan een fietsroute langs bijzondere plekken op het landgoed. En er is een buitenexpositie ingericht door het park van Beekzicht: 'Beekzicht in Beeld'. Deze expositie is goed te combineren is met een bezoek aan de Info & Doemarkt. 

Locatie: Beekzichtweg 42a, 7383 GA in Voorst. Parkeren: op aanwijzing parkeerwachten. Kom bij voorkeur op de fiets!  

Grote dank aan onze partners en vrijwilligers

Beekzicht steunt in haar ontwikkelingen op de niet-aflatende steun van onze eigen enthousiaste ploeg vrijwilligers en allerlei partners. Van de Fanfare, scholen en werkgroepen uit Voorst tot het bedrijfsleven uit de buurt. Ook gemeentelijk, provinciaal en landelijk ervaart het landgoed ondersteuning bij haar ontwikkelingen: van het Waterschap, de gemeenten, de provincie, de politie en de brandweer tot belangenorganisaties als GPG, LTO, FPG, KNJV, PHB, de Bosgroepen, etc.

Aan de vrijwilligers en partners is het landgoed grote dank verschuldigd. Zij bouwen allen op een eigen wijze mee aan het voortbestaan van dit bijzondere stuk erfgoed. 

BeekzichtRun | zondag 7 juni om 10.00 | UITGESTELD

Deze prachtige Run laat u het unieke afwisselende landschap van landgoed Beekzicht ervaren. De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Die bijdrage gebruiken we voor bloemrijke bermen en akkerranden, om ons landgoed zo nog aantrekkelijker te maken voor bijen en insecten.
 
De afstanden: voor de volwassenen is er keuze uit een 5 km of 10 km Run. Deze gaat voornamelijk over verharde paden. Voor de echte diehard is er een 20 km Trailrun. Deze voert ook over onverharde paden. Ook voor de kinderen is er een leuke Run van 1 kilometer door het park van Beekzicht.
 
De winnaars van de afstanden ontvangen een BeekzichtRun Bokaal. Inschrijven kan door het aanmeldformulier of ter plaatse om 9.30.

Aanmelden voor de BeekzichtRun

Man | vrouw
Man
Vrouw